002.jpg

У четвер, 12 грудня, на засіданні Робочої групи з розроблення Стратегії інтеркультурного розвитку міста Суми було презентовано звіт щодо розроблення цього важливого документа.

Відкриваючи зустріч, директор департаменту комунікацій та інформаційної політики Антоніна КОХАН нагадала присутнім історію співпраці міста в проєкті Ради Європи «Інтеркультурні міста».

Посадовиця зазначила: «Авторська група Стратегії інтеркультурного розвитку м. Суми мала перед собою завдання визначити слабкі та сильні сторони, стратегічні напрямки впровадження інтеркультурної політики на майбутню перспективу. Документ вийшов дійсно унікальним. Він надає відповіді на актуальні питання: які ми, скільки нас, наскільки ми різноманітні своїм розвитком, своїми традиціями, своїми релігіями і культурами, і як міжкультурне різноманіття може стати перевагою та додатковим ресурсом для розвитку громади».

Експерти-науковці Юрій ПЕТРУШЕНКО та Ганна ШВІНДІНА, представники ГО «Центр освіти впродовж життя» і головні розробники проєкту Стратегії ознайомили присутніх з концепцією документа. Вони презентували основні цілі та заходи Стратегії, детально охарактеризували етапи, методику обробки даних та представлення аргументації, що застосовувались під час розроблення документа тощо.

Юрій Петрушенко зазначив, що ця локальна Стратегія імплементована до Стратегію розвитку м. Суми на 2030 рік.

Співрозробники проєкту Олег ТУЛЯКОВ, Інна ДМИТРЕНКО та інші, представили членам робочої групи свої напрацювання по факторах SWOT-аналізу та стратегічних компонентах.

Під час засідання між його учасниками – представниками громадських організацій національних меншин, фахівцями структурних підрозділів міської ради, співробітниками Національної поліції та науковцями відбувся конструктивний діалог. У результаті було прийняте спільне рішення погодити проєкт Стратегії інтеркультурного розвитку міста Суми.

Підсумовуючи результати зустрічі, заступник міського голови, керуючий справами виконавчого комітету Степан ПАК подякував всім учасниками розробки Стратегії інтеркультурного розвитку міста за плідне та ефективне співробітництво. Він окреслив наступні етапи роботи із затвердження цього важливого і інноваційного для міста стратегічного документа. Зокрема, щодо внесення на розгляд виконавчого комітету та депутатського корпусу для остаточного затвердження.