Надрукувати
Перегляди: 1332

На початок березня в Сумах залишалась заборгованість зі сплати страхових внесків до управління Пенсійного фонду України в м. Сумах у сумі 34,9 мільйона гривень.

Наявність такого боргу це не лише втрачені фінансові можливості Пенсійного фонду, кошти з якого спрямовуються на виплати пенсіонерам, але й негативні наслідки для самих робітників.

 Коли з тих чи інших причин роботодавець не сплачує внески на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування за своїх найманих працівників, періоди, за які не сплачені внески, «випадають» зі страхового стажу та не включаються до заробітку для розрахунку розміру пенсії.

Система персоніфікованого обліку, що діє в Україні, надає кожній застрахованій особі можливість отримувати відомості суми заробітної плати, скільки та за який період сплачено за неї роботодавцем до Пенсійного фонду страхових внесків.

Понад 97 % наявного на початок весни боргу (34,1 млн грн.) належить підприємствам, щодо яких порушені справи про банкрутство або які визнані банкрутами.

До «чорного списку» найбільших неплатників потрапили ДП «Фаланга» ТОВ ОДА «Скорпіон» (331,4 тис. грн.); СОО ПП «Наша Україна» (165,8 тис. грн.); СМСГО «Футбольний клуб “Суми”» ( 40,4 тис. грн.); ТОВ «Видавництво “Слобожанщина”» (29,3 тис. грн.); ПС ВАТ «Селмі» – «Добробут» (13,5 тис. грн.).