006.jpg

14 березня міський голова Олександр ЛИСЕНКО зустрівся з представниками бізнесових кіл міста Целлє.

Мова йшла про співпрацю в культурній, освітній, медичній сферах життєдіяльності обох міст, а також про зміцнення бізнесових відносин.

Цього дня до Сум завітали генеральний директор компанії «HARTMANN Valves & Wellheads» Карстен БРАУН, генеральний директор компанії «Schollenberger» Детлеф КНОБЛОХ та консультант з продажу компанії «ITAG L & R GmbH» Клаус БАРТЕЛЬС.

 «Я вже бував в Україні, але в Сумах вперше. Приємно вражений безмежним потенціалом обласного центру, тому ми зацікавлені у співпраці в культурному, освітньому житті міста. Також сподіваємося на партнерство у бізнес колах, що дозволить підприємствам значно розширити ринки збуту», – зазначив Карстен БРАУН.

Олександр Лисенко також підтвердив дружні наміри міста, адже Суми та Целлє пов’язують партнерські відносини, тривалістю в 25 років.

«Приємно, коли для Сум відкриваються нові вектори співпраці, що дозволить місту вийти на якісно новий рівень розвитку», – додав він.

Як підкреслила директор департаменту комунікацій та інформаційної політики Антоніна КОХАН, міцна дружба Сум та Целлє перевірена роками, а підписана минулоріч оновлена Угода про партнерську співпрацю між обома містами – яскраве тому підтвердження.

Заступник міського голови Степан ПАК окреслив головні напрямки, за якими необхідно працювати в подальшому. Серед них: обміни студентами, робочі візити медичних працівників Сум до міста Целлє, стажування у Німеччині, що дозволить перейняти передовий досвід закордонного партнера і запровадити його в обласному центрі.1458045171 dsc03734 1

Гості з Целлє пообіцяли всіляку підтримку у реалізації вищевказаних планів, а також запропонували декілька конкретних німецьких установ та закладів, де можуть пройти стажування сумчани.

Олександр Лисенко передав офіційний лист-запрошення обербургомістру Целлє Дірку-Ульріху МЕНДЕ на грандіозні культурні заходи, які найближчим часом будуть проведені в місті Суми, серед яких Сурми України. У складі делегації сумчани також будуть раді бачити творчі колективи з Німеччини, які б мали змогу взяти участь в зазначених заходах.