Надрукувати
Перегляди: 1699

15 березня відбулась установча зустріч із претендентами на проходження стажування в структурних підрозділах міської ради.

На зустрічі з молоддю були присутні заступник міського голови Степан ПАК, начальник відділу у справах сім`ї, молоді та спорту Віра МОТРЕЧКО та її заступник Наталі КРАСНОШЕВСЬКА, головний спеціаліст відділу Софія ДРОЗД, начальник відділу організаційно-кадрової роботи Андрій АНТОНЕНКО, завідувач сектору кадрового забезпечення Лариса СЕРДЮК, директор міського центру дозвілля молоді Марина ПОПАТЕНКО, головний спеціаліст відділу з охорони праці Юрій КОНДРАТЕНКО.

Вони детально розповіли молоді про роботу в органах місцевого самоврядування та зосередили увагу на особливостях проходження стажування.

«Гадаю, ви свідомі, навіщо сюди прийшли, і що хочете отримати у підсумку. Ми, у свою чергу, розраховуємо на те, що наші з вами старання не будуть марними. Програма мінімум – дати вам уявлення про роботу в органах місцевого самоврядування. Програма максимум – підготувати компетентних управлінців і побачити згодом когось із вас у штаті структурних підрозділів міської ради», – наголосив, звертаючись до молоді, Степан Пак.

Стажування проходитимуть сумчани віком до 35 років, які мають повну вищу освіту, або навчаються на 4-5 курсах вищих навчальних закладів І-ІV рівнів акредитації. Загалом 35 осіб.

«Завдяки стажуванню ми складемо уявлення про вас, і тоді у разі потреби зможемо залучати до служби найбільш підготовлених людей. Окрім того, вливання «свіжої крові» завжди корисно, і ми з можемо від вас почути, якою ви бачити організацію роботи в органах місцевого самоврядуванням. Втім, для того вам необхідно буде ґрунтовно вивчити роботу структурного підрозділу, до якого ви йдете», – зазначив Андрій Антоненко.

Начальник відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Віра Мотречко закликала присутніх поставитись серйозно до стажування. Адже кращі учасників зарахують до кадрового резерву.

«Якщо ви тут, то ви вже кращі з кращих. У практиці попередніх років були випадки, коли стажери згодом приходили на роботу до нас. Сподіваюсь, що і ви також залишитесь у нашому місті й приноситиме користь громаді», – сказала вона.

Досвіду роботи в органах місцевого самоврядування стажери набуватимуть упродовж двох місяців: з 15 березня по 27 травня. Протягом цього часу вони працюватимуть у визначених структурних підрозділах, відвідають апаратні наради, побувають на засіданні виконавчого комітету та сесії міської ради, інших заходах за участі посадовців місцевого самоврядування.