007.jpg

З метою оперативного реагування та своєчасного очищення міста від снігових заметів, посипки доріг та тротуарів під час ожеледиці очільник Сум Олександр ЛИСЕНКО провів робочу зустріч з представниками підприємств, установ та організацій міста.

На нараді були присутні представники ПАТ «Сумихімпром», ПАТ «Сумиобленерго», АТ «Сумське НВО», СумДУ, СумДПУ ім. А.С. Макаренка, коледжу СНАУ, ДПТНЗ «Сумський центр професійно-технічної освіти з дизайну та сфери послуг», КП «Паркинг», ДП «Завод ОБ та ВТ» та ТОВ «Сервіс-дім».

«Прохання до керівників підприємств та установ міста – у разі снігопаду підійти відповідально до виконання своїх зобов'язань. За прогнозом погоди поки що сніг не очікуємо, але на випадок заметілі всі підприємства мають бути готовими долати стихію», – зауважив очільник обласного центру.

Він також наголосив: для прибирання снігу потрібно якнайбільше використовувати нічний час, коли транспорту на дорогах майже не має.

«Жодного разу не було такого, щоб у Сумах під час заметілі стояв громадський транспорт. Тоді, коли інші міста потерпали від негоди, наші автошляхи були розчищені. Тож і нинішня зима не має стати винятком», – сказав Олександр Лисенко.

Заступник начальника управління «Інспекція з благоустрою міста Суми» Микола ЯКОВЕНКО нагадав присутнім про Правила благоустрою міста Суми, якими визначено, що підприємства, установи і організації зобов'язані здійснювати весь комплекс робіт для наведення та постійного підтримання чистоти і порядку на закріплених та прилеглих територіях. В зимовий період, перш за все, регулярно очищати їх від снігу та льоду, посипати піском, створювати безпечні умови для пересування людей та транспорту.