005.jpg

Сьогодні на сесії міської ради відзначили успіхи й високі досягнення сумських спортсменів на міжнародній арені.

З 12 по 21 грудня 2019 року у трьох містах Італії відбулися Дефолімпійські ігри, на яких спортсмени України брали участь у п'яти видах спорту. Українська збірна команда посіла ІІІ місце у загальному заліку, завоювавши 11 медалей: чотири золоті, чотири срібні та три бронзових, з яких три золотих з лижних перегонів здобув сумчанин Дмитро МАЖАЄВ.

За високий професіоналізм, прославлення міста Суми та України на міжнародній спортивній арені секретар міської ради Андрій БАРАНОВ та заступник міського голови Віра МОТРЕЧКО відзначили триразового чемпіона Дефолімпійських ігор 2019 року Дмитра Мажаєва Подякою міського голови (з врученням нагрудного знака) та цінним подарунком.

Почесною відзнакою міської ради «За майстерність» відзначили й тренера-викладача Сумського регіонального центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» Сергія ХАРЧЕНКА, який готував триразового чемпіона Дефолімпійських ігор Дмитра Мажаєва до змагань.

Привітали з перемогою у чемпіонаті світу з футзалу серед спортсменів з вадами зору і неодноразових переможців чемпіонатів України та світу в цій категорії Романа ВАСИЛЬЄВА, Антона ГАВРИЛЕНКА, Олександра ГЕТМАНОВА, Антона ГУМЕНЮКА, Артема СЧАСНОГО, Максима ФІЛЯ та Вадима ШВЕЦЯ – спортсменів-інструкторів штатної збірної команди України Укрцентру «Інваспорт.

Їх нагородили грамотами міського голови та цінними подарунками. Відзначили й тренера збірної команди України Ігора КРАВЧЕНКА та лікаря команди Віталія КАРПЕНКА.

Зауважимо, 14 грудня цього року в Анталії (Туреччина) завершився чемпіонат світу з футзалу серед спортсменів з вадами зору. Збірна команда України, яка сформована переважно з сумчан, обіграла збірні Туреччини (3:0), Іспанії (5:0), Англії (3:0), Японії (6:0), Італії (8:1), Росії (4:0). У фіналі збірна України зустрілася зі збірною Англії і здобула перемогу (6:2).

«Всі ми знаємо, що перемоги даються непросто, тож той, хто піднімається на п’єдестал, гідний найвищої поваги. Нехай здобуті успіхи стануть потужним стимулом для підкорення нових вершин», – звернувся до спортсменів Андрій Баранов.

Від імені міського голови Олександра ЛИСЕНКА секретар міської ради подякував спортсменам за промоцію Сум на на міжнародній спортивній арені, побажав нових перемог, наснаги на нові звершення, а також здоров’я та подальших успіхів.