002.jpg

Напередодні 40-ої річниці введення військ до Афганістану в обласній філармонії відбувся захід, приурочений цій даті.

Ветерани-афганці разом із представниками міської та обласної влади, школярами згадали події тих років та вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих воїнів.

Заступник міського голови Альона ДМІТРЄВСКАЯ зауважила, що, попри те, що та війна була для українських воїнів чужою, вони виконали свій обов'язок, продемонстрували мужність і героїзм, вірність присязі. Посадовиця наголосила на тому, що пам’ять про ті події і всіх загиблих назавжди залишиться в серцях сумчан.

Відзначила вона й важливу роль воїнів-афганців у захисті суверенітету та територіальної цілісності України.

«Ваші підготовка та досвід стали в пригоді спочатку на Майдані, а потім на сході України. Від імені міського голови Олександра ЛИСЕНКА, виконавчого комітету та депутатського корпусу міської ради прийміть щиру вдячність за відданість Україні, за захист рідної землі, за волонтерську діяльність та за те, що, незважаючи на лихоліття пережитих років, продовжуєте й сьогодні відстоювати нашу незалежність на сході України. Переконана, що ваші вміння, високі моральні якості і професіоналізм й надалі служитимуть ствердженню миру та злагоди на нашій Богом даній українській землі. Бажаю всім вам довгих років життя, добробуту, теплого родинного вогнища, миру та злагоди!», – сказала Альона Дмітрєвская.

Вже завтра, 25 грудня, а саме цього дня 40 років тому почалось введення військ до Афганістану, об 11:00 сумчани зберуться біля Монументу уродженцям Сумщини, які загинули в Афганській війні, на мітинг.