006.jpg

Медики повідомляють, що з початку року у Сумах захворіли на грип та ГРВІ близько 3,5 тисяч осіб.

Щотижня захворюваність зростає на 36-66%, зокрема у період з 11 по 17 січня в обласному центрі зареєстровано 1584 випадки захворювання на грип та ГРВІ, що на 36,3% більше, ніж за попередній тиждень. Серед захворілих 67,4% – це діти до 18 років, з них школярів – 442.

Протягом останніх семи днів до медичних закладів міста госпіталізовано 119 сумчан – це 7,5% від загальної кількості хворих. Серед них 78,9% – це діти, з них школярів – 32.

Також за минулий тиждень зареєстровано 11 випадків захворювання на грип. Летальних випадків у Сумах не зафіксовано, втім в Україні такі випадки були у цьому епідсезоні.

Відділ охорони здоров’я нагадує, що найкращим видом профілактики грипу є щорічна вакцинація. Адже імунізація значно зменшує ймовірність занедужати на грип та ризики серйозних ускладнень, а також госпіталізації та смерті від захворювання.

Фахівці застерігають, у разі появи небезпечних симптомів на кшталт різкого підвищення температури тіла (38°С і більше), головного болю, болю у м’язах, болю у горлі, кашлю, нежитю, закладення носа, в окремих випадках — блювоти і діареї потрібно обов’язково звернутися до лікувального закладу та пройти обстеження.