Надрукувати
Перегляди: 1519

Управління соціального захисту населення роз`яснює порядок встановлення статусу «Учасник війни» працівникам підприємств установ та організацій, які залучалися та брали безпосередню участь у забезпеченні проведення антитерористичної операції, перебуваючи безпосередньо в районах АТО в період її проведення.

Дані особи мають право звернутись до комісії, для розгляду питань, пов’язаних із встановленням статусу учасника війни відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» з питання встановлення статусу «Учасник війни».

Підставою для надання статусу учасника війни працівникам підприємств, установ та організацій, які залучалися та брали безпосередню участь у забезпеченні проведення антитерористичної операції, перебуваючи безпосередньо в районах антитерористичної операції в період її проведення, є документи про безпосереднє залучення до виконання завдань антитерористичної операції в районах її проведення (витягів з наказів керівника Антитерористичного центру при Службі безпеки України), а також документів про направлення (прибуття) у відрядження для безпосередньої участі в антитерористичній операції в районах її проведення (витягів з наказів, розпоряджень, посвідчень про відрядження, книг нарядів, матеріалів спеціальних (службових) розслідувань за фактами отримання поранень).

Додаткову інформацію можна отримати в управлінні соціального захисту населення: м. Суми, вул. Харківська, 35, каб. 202, тел.: 60-45-27.