004.jpg

Міська комісія у справах альтернативної (невійськової) служби провела чергове засідання під головуванням заступника міського голови Альони ДМІТРЄВСКОЙ.

Члени комісії розглянули заяву сумчанина призовного віку щодо можливості заміни виконання ним військового обов’язку альтернативною (невійськовою) службою через релігійні переконання та вирішили направити зазначену особу на альтернативну службу після проходження медичної комісії.

Крім того, щодо двох осіб комісія продовжила строк проходження альтернативної служби в зв’язку з наданням відпусток без збереження заробітної плати на дев’ять і 23 робочі дні.

Наразі альтернативну (невійськову) службу проходять дев’ятеро жителів обласного центру, віровчення яких не допускає користування зброєю: троє – в Сумській центральній районній клінічній лікарні на посадах підсобного робітника, електромонтера та прибиральника території, п’ятеро – в комунальних підприємствах та установах міської ради (КП «Спецкомбінат» – робітник ритуальних послуг, КП «Електроавтотранс» – слюсар-електрик, КП «Центр догляду за тваринами» – ловець бездоглядних тварин, гімназія № 1 – бухгалтер, школа № 3 – двірник), ще одна особа проходить альтернативну службу в комунальній установі Сумської обласної ради – КУ «Сумський обласний центр комплексної реабілітації для дітей та осіб з інвалідністю (фахівець з фізичної реабілітації).

П’ятеро осіб, що проходять альтернативну службу, належать до релігійної організації Свідки Єгови, двоє – Євангельські християни, двоє – Євангельські християни – баптисти.

Відповідно до Указу Президента України від 16 січня 2020 року № 13/2020 визначено наступні строки проведення призовів громадян на строкову військову службу: квітень–червень та жовтень–грудень 2020 року.

Для подачі заяви про направлення на альтернативну (невійськову) службу необхідно звернутись до міської комісії у справах альтернативної (невійськової) служби (вул. Харківська, буд. 35, каб. 212, тел. 78–71–47) із документами, що підтверджують істинність релігійних переконань, паспортом, копією документа про освіту, довідкою про склад сім’ї, довідкою з місця роботи або навчання (в разі якщо громадянин працює або навчається).