005.jpg

Напередодні Дня закоханих фахівці «Клініки, дружньої до молоді» КНП «Дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди» провели інтерактивну зустріч зі студентами СНАУ на тему відповідального ставлення до статевих стосунків, репродуктивного здоров'я, шляхів передачі та профілактики ВІЛ-інфекції. 

Враховуючи розмаїття інформаційних впливів, лише «неформального» статевого виховання, яке підліток отримує в родині чи з інших джерел, недостатньо. Тому увагу до цієї теми, для формування відповідних норм та цінностей, необхідно підкріплювати спілкуванням з фахівцями – лікарями, психологами та іншими спеціалістами – переконані фахівці «Клініки, дружньої до молоді».

Завідувачка відділенням Владлена КОНЦЕВИЧ ознайомила студентів з принципами роботи КДМ, а соціальний педагог Анна КРАМАР відповіла на за питання студентів.

«Наше спільне завдання – пояснити молоді, що сексуальні стосунки можуть бути джерелом сильних позитивних емоцій і щастя тільки в тому разі, якщо вони починаються між двома людьми, які відповідально ставляться до власного здоров’я, одне до одного та можливої появи їх дитини», – зауважують спеціалісти закладу.

Молодь отримала методичну літературу та засоби контрацепції.

Усі охочі мали можливість пройти тест на ВІЛ, якому передувало дотестове консультування.

Нагадуємо, що усі бажаючі молоді люди можуть пройти тестування у «Клініці, дружній до молоді» (вул. І. Сірка, 3) та інших лікувально-профілактичних закладах міста.