Надрукувати
Перегляди: 1857

З ініціативи дирекції музичної школи № 4 у закладі відбувся майстер-клас доктора мистецтвознавства, професора факультету мистецтв СумДПУ ім. А. С. Макаренка Ольги ЗАВ’ЯЛОВОЇ для викладачів оркестрових відділів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів Сумської області.

На заході були присутні викладачі дитячих музичних шкіл міста Сум, Тростянця, Охтирки, Ромен, Лебедина, Краснопілля, Середина-Буди, с. Сад, викладачі та студенти Сумського вищого училища мистецтв і культури імені Д. С. Бортнянського.

Говорили про «Культуру звуковидобування при роботі з учнями ДМШ по класу скрипки, віолончелі».

Ольгою Зав’яловою було запропоновано впровадження у навчальний процес ефективних методів та прийомів роботи з учнями ДМШ на основі новітніх досягнень методики навчання на струнно-смичкових інструментах. У занятті взяли участь учні ДМШ № 1, № 2 та № 3.

Заходи з підвищення кваліфікації викладачів музичних шкіл доктор мистецтвознавства проводить постійно. Так, у 2014 році майстер-клас відбувся в рамках обласного методичного семінару на базі вищого училища мистецтв і культури імені Д. С. Бортнянського, в 2015 році – на базі ДМШ № 1. Нині викладачів- струнників оркестрових відділів області гостинно приймала дитяча музична школа № 4.