002.jpg

Директор КП «Сумижилкомсервіс» Сергій СИТНИК під час засідання виконавчого комітету 16 березня звітував про роботу за минулий рік.

Він детально зупинився на основних напрямках роботи, тарифах, а також доходах та витратах підприємства.

Спершу посадовець нагадав про основну діяльність «Сумижилкомсервіс» – це послуги з утилізації та захоронення твердих відходів для населення та підприємств міста Суми. Вартість послуги складає для захоронення одного м3 відходів для населення одноповерхівок – 2,8 грн., багатоповерхівок – 2,46 грн., для підприємств – 16,1 грн., бюджетних організацій – 13,85 грн.

Окрім цього, у 2015 році КП «Сумижилкомсервіс» надавало послуги з урегулювання чисельності безпритульних тварин, прибирання урн, утримання зупинок громадського транспорту, утилізації рослинних відходів, вивезення сміття з контейнерних майданчиків біля річки Псел та озера Чеха, прибирання прибережної смуги озера Чеха, прибирання газонів та косіння трави на газонах у Ковпаківському районі міста Суми.

Сергій СИТНИК акцентував на тому, що з 1 вересня КП «Сумижилкомсервіс» є виконавцем послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій. 137 житлових будинків комунальної власності територіальної громади міста Суми знаходиться на їх обслуговуванні (площа 357 600 м2).

Мінімальний тимчасовий тариф на послуги з утримання будинків по КП «Сумижилкомсервіс» складає 27 коп. за м2, максимальний – 1,49 грн. за м2, з урахуванням ПДВ.

Збільшити доходи підприємству вдалося за рахунок розширення видів послуг, які надає комунальне підприємство, а саме – надання послуг з обслуговування житлових будинків, споруд та прибудинкових територій.

Зростання витрат підприємства сталося за рахунок збільшення вартості паливного-мастильних матеріалів та вартості комунальних послуг. Сергій Ситник наголосив, що у зв’язку з відсутністю компенсацій за надані населенню субсидії від держави, всі пільги та субсидії компенсуються коштами підприємства.

За 2015 рік підприємство сплатило до бюджету 3,3 млн. грн., з них до державного – 1,3 млн. грн., до місцевого бюджету – 969,3 тис. грн. За 2015 рік підприємство отримало чистий прибуток у розмірі 84,7 тис. грн.

Заступник міського голови, керуючий справами виконавчого комітету Віктор ВОЛОНТИРЕЦЬ запитав про невідповідність показників фінансового плану результатам роботи: «Планові показники фінансового плану по чистому прибутку – 559 тисяч, а отримали тільки 84 тисячі, у чому причина?»

У відповідь Сергій СИТНИК сказав, що фінансовий план затверджувався не ним, а минулим керівником, і тариф було підвищено тільки наприкінці року, а без підвищення тарифу підприємство не могло дати планового прибутку.

На 2016 рік підприємство планує отримати чистим прибутком – 570 тис. грн., з урахуванням того, що буде розглянуто нові тарифи. Якщо ж тариф не підвищать, то у 2016 році запланованого прибутку «Сумижилкомсервіс» не отримає.

Розглянувши матеріали та заслухавши доповідь, члени виконавчого комітету визнали роботу КП «Сумижилкомсервіс» за 2015 рік задовільною.