Надрукувати
Перегляди: 1444

17 березня відбулося засідання міської комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, реалізації державної політики зайнятості населення, створення робочих місць та легалізації, яку очолює заступник міського голови Альона ДМІТРЄВСКАЯ.

На засіданні комісії розглянули ситуацію з виплатою заробітної плати на 9 підприємствах, де існувала заборгованість по заробітній платі в загальній сумі 24,2 млн. грн.

Заслухали представників адміністрації та трудових колективів ПАТ «Сумське машинобудівне науково-виробниче об’єднання», ТОВ «Фрунзе-Сервіс», Сумського кооперативного технікуму.

До участі в засіданні також долучились представники Сумського відділу поліції та державної виконавчої служби Сумського міського управління юстиції.

Для вжиття термінових та дієвих заходів для забезпечення розрахунків з ДП «Сумський облавтодор» та його філіями за виконані роботи вирішено звернутись до Державного агентства автомобільних доріг України та служби автомобільних доріг у Сумській області.

1458298181 img 4367До Сумського відділу поліції направлено подання про вжиття заходів кримінального впливу до керівників підприємств, які не забезпечують виконання графіків погашення заборгованості по заробітній платі, допускають її приріст та проігнорували запрошення на засідання комісії, зокрема до ТОВ «Технолог», ТОВ «НВП «Техно», ТОВ «Сумиспортінвест».

З відділами державної виконавчої служби Сумського міського управління юстиції були опрацьовані заходи для прискорення погашення боргів з виплати заробітної плати, зі сплати страхових внесків, єдиного соціального внеску та відшкодування витрат за виплату і доставку пільгових пенсій, шляхом примусового стягнення коштів з боржників.