002.jpg

Представники міської влади взяли участь в засіданні тимчасової надзвичайної протиепідемічної комісії при облдержадміністрації, де обговорили питання протидії поширенню коронавірусу.

Начальник обласного управління охорони здоров’я Дмитро КРАВЦОВ розповів: у громадянки Китаю, яка днями приїхала до Сум, обстеження не виявило жодних ознак захворювання. Тим не менше, дівчину та її хлопця, з їхньої згоди, помістили на 14-денне медичне обстеження до інфекційного відділення КНП «Міська клінічна лікарня № 4». Громадянка Китаю вилетіла з провінції Хінань, де не зареєстровано жодного випадку зараження на коронавірус. Вона летіла через Німеччину, де проходила обстеження, в Бориспіль, де також був огляд.

Як повідомив ректор СумДПУ ім. А. С. Макаренка Юрій ЛЯННОЙ, п’яти студентам, котрі мали повернутись із Китаю до Сум на навчання, рекомендували приїхати пізніше.

У СНАУ, поінформував ректор вишу Володимир ЛАДИКА, наразі не планується приїзд студентів з Китаю. Усі ті, хто мав би приїздити на Сумщину, переведені на індивідуальний графік. Щодо студентки, яка перебуває на обсервації, то вона приїхала попри застереження керівництва університету.

За інформацією заступника міського голови Максима ГАЛИЦЬКОГО, відділом охорони здоров’я затверджений наказ «Про забезпечення проведення заходів з запобігання розповсюдження коронавірусом 2019-nCov серед населення м. Суми». З медичними працівниками проведені навчання з питань дотримання вимог протиепідемічного режиму, біологічної безпеки та біологічного захисту при виявленні особи, що відповідає визначенню випадку 2019-nCoV.

На Інформаційному порталі Сумської міської ради та сайті відділу охорони здоров’я та у соціальній мережі Facebook здійснюється постійне інформування жителів міста про захворювання та профілактику.