Надрукувати
Перегляди: 1706

В рамках ініціативи Microsoft CityNext Сумська міська рада та «Майкрософт Україна» підписали Меморандум про взаєморозуміння.

Документ своїми підписами скріпили міський голова Олександр ЛИСЕНКО та генеральний директор «Майкрософт Україна» Надія ВАСИЛЬЄВА.

Меморандум про взаєморозуміння передбачає співпрацю у галузі реалізації проектів ініціативи Microsoft CityNext у місті Суми. Долучення до глобальної ініціативи Microsoft CityNext – можливість для міста Суми стати на шлях технологічного розвитку та отримати статус одного з найбільш інноваційних міст України.

Впровадивши сучасні технології в процес муніципального управління, Суми перетворяться в «розумне» та сучане місто, яке відкриває перед бізнесом нові можливості, а також забезпечує громадян електронними сервісами, що ставлять потреби людей на перше місце.

1458310127 dsc03946«Нині маємо ефективно використовувати сучасні інструменти управління. В цьому міській владі допомагають інформаційні та комп`ютерні технології. У Сумах вже запроваджено проект «Відкрите місто», створені загальнодоступні точки Wi-Fi у комунальному транспорті та загалом у місті, працюємо з електронними петиціями, ведуться перемовини щодо відстеження руху транспорту у реальному часі та створення централізованої системи відеоспостереження тощо. Завдяки співпраці з Майкрософт сподіваємося за допомогою технологій вирішувати нагальні потреби сумчан та запроваджувати зручні електронні сервіси», – зазначив міський голова Олександр ЛИСЕНКО.

1458310089 dsc03940«Я вважаю, що в наш час міста мають можливість скористатися технологічними тенденціями у повному обсязі, адже отримати доступ до будь-яких технологій сьогодні як ніколи просто, – коментує Надія Васильєва, генеральний директор «Майкрософт Україна». – В рамках реалізації ініціативи Microsoft City Next ми пропонуємо містам інноваційні підходи до зміни управління та технологічні інструменти, які допомагають спростити процес взаємодії громадян з органами міської влади. Крім оптимізації процесів управління, технологічні рішення дозволяють скоротити витрати міста».

На переконання менеджера по роботі з державними замовниками, координатора CityNext Олега МИКЛАШЕВСКОГО, підписання цього документа свідчить про те, що Суми вже готові до змін на краще. Він провів презентацію ініціативи для представників структурних підрозділів, комунальних підприємств, служб Сумської міської ради, під час якої детально зупинився на можливостях, які відкриваються перед Сумами.

1458310063 dsc03943Інноваційні технології впроваджуватимуть в усіх галузях життєдіяльності обласного центру, зокрема: в освіті, туризмі, охороні здоров’я, громадській безпеці, ЖКГ, транспорті, інфраструктурі тощо. Відповідно до Меморандуму, працюватимуть над централізованим об'єднанням усіх структур міської влади, ЖКГ в одну інфраструктуру, туристичного інтерактивного порталу для відвідувачів міста Суми, системи сповіщення громадян про надзвичайні ситуації, впровадженням новітніх інформаційних технологій у галузі ЖКГ (проекти по тепло-та водозабезпеченню), а також у процес управління системами охорони здоров'я та освіти.

З метою успішної реалізації проекту фахівці Сумської міської ради разом із консультантами Microsoft розроблять дорожню карту по розвитку IT-інфраструктури міста та запровадженню електронних сервісів для громадян. Спеціально створена робоча група відповідатиме за координацію, співпрацю, реалізацію цієї карти, дотриманням узгоджених кроків.

«Microsoft Lync вже майже рік успішно використовується у роботі контакт-центру ПАТ «Сумське НВО». Цей досвід може стати корисним для Сумської міської ради у процесі впровадження системи сповіщення громадян про надзвичайні ситуації. Адже рішення Microsoft дозволяють гарантувати високу масштабованість і катастрофостійкість інфраструктури» - зазначив депутат, член робочої групи Сумської міської ради Олексій РЯБЕНКОВ.

«Звісно, для реалізації задуманих планів необхідні і фінансові вливання та наполеглива праця. Тому наше співробітництво триватиме щонайменше п’ять років», – підсумував міський голова.

 

Меморандум