002.jpg

Відбулось чергове засідання міської комісії з питань забезпечення погашення заборгованості з заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, реалізації державної політики щодо легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення.

Начальник управління з питань праці Анатолій ЗАНЧЕНКО повідомив, що спостерігається збільшення кількості підприємств-боржників. За моніторинговими даними, станом на 1 лютого на підприємствах міста борг із виплати заробітної плати становив 306,8 млн гривень. Серед найбільших боржників – економічно активне підприємство АТ «Сумське НВО» (267,2 млн грн.).

На засіданні заслухали чотирьох роботодавців-боржників, а саме: АТ «Сумське НВО», ТДВ «Будінмашсервіс», обласне комунальне підприємство «Аеропорт Суми»; ДП «Завод обважнених бурильних та ведучих труб».

За результатами роботи комісії, керівникам підприємств доручили забезпечити неухильне виконання взятих зобов’язань щодо погашення заборгованості із сплати єдиного внеску та обов’язкових платежів до державного та місцевих бюджетів і недопущення зростання боргів у подальшому, а також надати графіки погашення заборгованості із заробітної плати.