004.jpg

Сьогодні 100-річний День народження відзначає сумчанин, ветеран-прикордонник Григорій БАТУРІН. 

Від імені очільника Сум Олександра ЛИСЕНКА, поважного сумчанина зі знаменною датою привітали заступник міського голови Альона ДМІТРЄВСКАЯ, заступник директора департаменту соціального захисту населення Алла КОТЛЯР та директор міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) «Берегиня» Інна ГАЛІЧЕНКО.

«Дуже приємно, що у нас є така традиція вітати з ювілейними датами довгожителів міста. Бажаю Вам і Вашій родині здоров’я, процвітання, миру, достатку, шани і поваги від людей. Щоб в колі люблячої родини Ви зустріли ще не один свій день народження», – звернулась до ветерана заступник міського голови.

Вітаючи іменинника, почесні гості бажали довгих років життя, міцного здоров’я, родинного затишку, уваги та любові рідних.

Альона Дмітрєвская звернула увагу на багаторічний військовий досвід ювіляра, гідний наслідування молодим поколінням.

Григорій Батурін – приклад мужності та стійкості, все своє життя присвятив військовій службі у прикордонних військах. Чоловік народився в Казахстані. Там же закінчив восьмирічку. У 1940 році був призваний до лав армії. У 1941–1943 роках воював на Західному фронті, мав звання молодшого сержанта-командира відділу зв’язку. Опісля отримав військово-медичну освіту та служив у прикордонних округах. У 1969 році звільнився в запас у званні майора медичної служби тиа переїхав із родиною до Сум, де до 1997 року працював медбратом на рятувальній станції.