0010.jpg

Міський центр зайнятості випустив дев'ять майбутніх сумських підприємців, котрі успішно захистили свої проєкти після двотижневого навчання основам ведення бізнесу в рамках програми підтримки безробітних.

Свої проєкти вони презентували на огляд комісії з питань одноразової виплати допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності.

У своїх роботах бізнесмени-початківці презентували ідеї щодо забезпечення автозапчастинами з можливістю доставки клієнту; надання послуг автосервісу; встановлення та обслуговування систем відеоспостереження; організація центру з надання психотерапевтичних та психологічних послуг; пропозиція послуг оздоблення та ремонту приміщень.

Зауважимо, подібна форма залучення безробітних до організації підприємницької діяльності здійснюється державною службою зайнятості у разі відсутності підходящої роботи на ринку праці.

Зокрема, на 2020 рік у бюджеті Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття на цю активну програму підтримки безробітних передбачено видатки у розмірі 386 млн грн., що в 4,7 рази більше у порівнянні з минулим роком (82,2 млн грн.).