002.jpg

Очільник Сум Олександр ЛИСЕНКО спільно з заступником Вірою МОТРЕЧКО та депутатом міської ради Борисом БОГОДУШКОМ привітали жителів Баранівки зі святом Масляної, а також відвідали шкільний ярмарок з нагоди щорічного свята.

Влаштували гуляння для сумчан педагоги та учні школи №5. На ярмарку можна було придбати традиційні млинці та налисники, взяти участь у вікторині з передбаченнями.

Вражений гостинністю та різноманіттям приготованих страв, міський голова подякував організаторам за підтримку справжніх українських традицій та можливість бути присутнім на святі.

«Надзвичайно радий, що моя обідня перерва проходить саме тут, на Баранівському ярмарку. У вас смачно, гостинно та привітно. Ви великі молодці! Вдячний за те, що дотримуєтесь традицій – відзначаєте Масляну напередодні великого посту, що свідчить про національну свідомість нашого славетного козацького роду. Бажаю, щоб у ваших оселях панували мир, щастя та добробут, лунав дитячий сміх, а серця переповнювала любов до ближніх. Від щирого серця зичу духовного оновлення та теплих думок, як весна перемагає зиму», – наголосив посадовець.

Не обійшлось на святкуванні і без обряду спалення опудала.