Надрукувати
Перегляди: 2266

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО зібрав термінову нараду з керівниками відповідальних структурних підрозділів та лікарень щодо вжиття заходів протидії поширення випадків гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом 2019-nCoV.

У зв'язку з появою в країні випадку захворювання на коронавірус, у Сумах мають намір вдатися до превентивних заходів. Зокрема, очільник обласного центру наголосив на необхідності розповсюдження інформації про профілактику захворювання та проведенні першочергових заходів протидії поширення коронавірусу.

«Наразі, ми будемо робити все від нас залежне, аби запобігти розповсюдженню хвороби. По-перше – ніякої паніки, по друге – потрібно керуватися рекомендаціями Всесвітньої організації охорони здоров'я. Зараз з фахівцями та медиками ми опрацьовуємо план заходів з протидії та поширення коронавірусу», – сказав міський голова.

Очільник Сум доручив відповідальним керівникам структурних підрозділів на випадок загострення епідемічної ситуації опрацювати питання визначення закладу для госпіталізації людей та забезпечення медичного персоналу необхідним спецодягом.

Також найближчими днями у місті повинні забезпечити заклади медицини, освіти та трудові колективи підприємств дезінфікуючими препаратами.

Окрім того, завтра відбудеться засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, де будуть визначені подальші кроки в питанні протидії поширенню коронавірусу.