Надрукувати
Перегляди: 1450

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО зустрівся з родинами загиблих учасників АТО/ООС.

Керманич міста обговорив з рідними загиблих захисників України питання, що стосуються соціального захисту, медичного обслуговування та вирішення житлово-комунальних проблем.

На зустрічі також були присутні заступник міського голови Альона ДМІТРЄВСКАЯ, директор департаменту інфраструктури міста Олександр ЖУРБА, заступник начальника відділу охорони здоров’я Наталія КІПЕНКО, заступник директора департаменту соціального захисту населення Алла КОТЛЯР та головний лікар КУ «Сумська міська клінічна стоматологічна поліклініка» Михайло СМЕТАНІН.

Щодо нововведень у галузі охорони здоров’я присутнім розповіла Наталія Кіпенко. За її словами, з 1 квітня в Україні стартує II етап реформи за програмою медичних гарантій. Приміром, особливістю цих нововведень є осучаснені модель фінансування та механізм роботи, в основі яких надання медичної допомоги на новому, більш якісному рівні. Посадовиця нагадала присутнім про важливість підписання декларації із лікарем, оскільки це є обов’язковою умовою для направлення до вузькопрофільного спеціаліста.

Медичну тему продовжив головний лікар міської клінічної стоматологічної поліклініки Михайло Сметанін, зосередившись на питанні зубопротезування. Він повідомив, що вже через два тижні поліклініку чекає автоматизація, тобто отримати талон до фахівця можна буде не тільки у реєстратурі, а й в електронному вигляді.

Виокремив питання галузі охорони здоров’я й очільник обласного центру Олександр Лисенко. Він підкреслив, що під час засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій було визначено низку заходів щодо недопущення занесення та поширення на територію міста коронавірусної інфекції COVID-19. Так було встановлено режим підвищеної готовності для усіх підрозділів міської ради на період ризику розповсюдження коронавірусної інфекції; ухвалено обмеження проведення нарад, конференцій та засідань за участю великої кількості осіб; погоджено обмеження проведення культурних, спортивних та інших масових заходів до покращення епідемічної ситуації з захворюваності на коронавірусну інфекцію.

Не оминули увагою й вирішення проблем галузі ЖКГ родин загиблих бійців. Олександр Журба надав консультації стосовно програм співфінансування ремонту житла та відповів на запитання, що стосуються проведення поточного ремонту будинків обслуговуючими організаціями та комунальними підприємствами.

Потому керманич міста привітав членів родин загиблих захисників України із прийдешнім святом весни – Міжнародним жіночим днем та запевнив, що вони завжди можуть розраховувати на підтримку міської влади.

«Традиційно перед святами ми зустрічаємося з родинами наших героїв, які віддали своє життя за вільну Україну, втім важливо розуміти свою відповідальність та підтримувати один одного не тільки у знаменні дати. Ми вітаємо матерів, сестер та дружин наших загиблих захисників із святом восьмого березня. Розуміємо, що як раніше вже не буде, однак дуже хочеться, щоб ці, надзвичайно сильні духом жінки, стали посміхатись частіше», – наголосив міський голова.

До привітань долучились й сумські перевізники, від їх імені дружинам, матерям та донькам загиблих воїнів вручили символічні подарунки.