Надрукувати
Перегляди: 1677

Управління «Служба у справах дітей» запрошує усіх бажаючих та свідомих громадян стати прийомними батьками та батьками-вихователями для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування в умовах сучасного реформування закладів інституційного догляду з метою забезпечення права дитини на виховання в сімейних формах.

Для претендентів у батьки, та вже прийомних батьків та батьків-вихователів проводяться колективні навчання, де вони можуть отримати відповіді від фахівців на важливі для них запитання, зокрема, юридичні наради за участі представників управління освіти і науки, відділу охорони здоров’я, департаменту соціального захисту населення, Сумського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Сумського ВП ГУНП в Сумській області та «Клініки дружньої до молоді».

Також управлінням «Служба у справах дітей» здійснюється контроль за умовами проживання, вихованням прийомних дітей та дітей-вихованців, складаються відповідно акти обстеження та готується звіт щодо стану виховання, утримання та розвитку дітей у прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу на основі інформації, яку надають заклади освіти, заклади охорони здоров’я, Сумський ВП ГУНП в Сумській області та інші структурні підрозділи.

Зауважимо, на початку 2019 року у Сумах функціонувало 14 прийомних сімей та два дитячих будинки сімейного типу, у яких загалом виховувалось 34 дитини. Вже на початку 2020 року у місті функціонує 11 прийомних сімей, у яких виховується 14 дітей, та 4 дитячих будинки сімейного типу, у яких проживає 25 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування.