007.jpg

Під головуванням очільника Сум Олександра ЛИСЕНКА відбулось засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо заходів по запобіганню поширення на територію Сумської міської ОТГ коронавірусної інфекції COVID-19.

"Станом на сьогодні у Сумах ситуація стабільна. Тому необхідно і надалі дотримуватись раніше прийнятих обмежувальних заходів. В наших силах зробити так, аби місто оминула ця біда, але потрібно щоб всі усвідомили свою відповідальність. Ми продовжуємо робити все необхідне для того аби коронавірусна інфекція не потрапила на територію громади", - наголосив міський голова.

На початку засідання члени комісії заслухали інформацію головного спеціаліста відділу охорони здоров'я Наталії КІПЕНКО про поточну ситуацію щодо захворюваності та розповсюдження інфекції на території України та міста. 

У підсумку, міська комісія з ТЕБ та НС прийняла рішення опрацювати питання щодо створення мобільних груп по контролю за дотриманням на території Сумської ОТГ протокольних рішень міської комісії з питань ТЕБ і НС в частині виконання заходів карантину, своєчасним і повним проведенням профілактичних і протиепідемічних заходів.

Окрім того, за рішенням комісії, від завтра, 20 березня 2020 року, в закладах загальної середньої, дошкільної та позашкільної освіти міста будуть відключати опалення. Відключати теплоносій зможуть за зверненням керівника закладу до теплопостачальної організації.

Також, відділ транспорту, зв'язку та телекомунікаційних послуг має підготувати проєкти рішень виконавчого комітету щодо змін маршрутів руху міського електро- та автотранспорту стосовно заміни діагональних маршрутів радіальними та щодо призупинення на час дії карантину рішень виконавчого комітету № 333 від 21 червня 2016 року (зі змінами) та № 332 від 21 червня 2016 року (зі змінами).

Протокол засідання комісії з питань ТЕБ та НС № 8.