Надрукувати
Перегляди: 1763

У четвер у залі обласної філармонії відбувся творчий вечір лауреата Всеукраїнських і міжнародних конкурсів, викладача дитячої музичної школи № 2 Леоніда ОСТРОВСЬКОГО «Музика – світло моєї душі».

Прозвучали твори українських та зарубіжних композиторів, як у сольному виконанні талановитого баяніста, так і в спільних виступах.

На сцену вийшли кращий випускник Леоніда Островського, а нині викладач Сумської ДМШ № 4, лауреат Всеукраїнських конкурсів Артем УСЕНКО, ансамбль «Скерцино», оркестр народних інструментів викладачів дитячої музичної школи № 2.

У дуетному виконанні Леоніда Островського та Артема Усенка натхненно й виразно прозвучав твір Астора П’яццолли «Лібертанго».

Захоплення глядачів викликали наймолодші учасники програми – ансамбль ложкарів, яким керує музикант.

Квінтет «Скерцино» запропонував на розсуд глядачам попурі відомих творів сучасних авторів в обробці Леоніда Островського та акомпанував лауреату міжнародних та Всеукраїнських конкурсів співачці Ларисі МУХІНІЙ, яка подарувала усім присутнім неймовірно піднесене виконання твору Анатолія Кос-Анатольського «Два потоки з Чорногори» (аранжування ЛеонідаОстровського) та пісеньки Мадлен з оперети «Бал у Савойї».

1458726463 3Не залишив байдужим глядачів і неординарний творчий дует у складі ансамблю «Скерцино» і лауреата міжнародних та Всеукраїнських конкурсів, скрипачки Тетяни СУРГАН, які зачарували слухачів виконанням твору Родіона ЩЕДРІНА «В наслідування Альбенісу».

Завершили концерт твори зарубіжних композиторів у виконанні оркестру викладачів ДМШ №2 ( керівник Олександр СТИЧУК, соліст – Леонід Островський).

Начальник відділу культури та туризму Наталія ЦИБУЛЬСЬКА у своєму вітальному слові до музиканта відзначила його великий талант та неймовірну працездатність та від імені міського голови нагородила Леоніда Островського Почесною відзнакою Сумської міської ради «За майстерність».

 

Повна версія концерту