002.jpg

Виведення доходів сумчан з «тіні» – є одним із пріоритетних напрямків роботи Державної податкової інспекції у м. Сумах.

Підстава – міська скарбниця недоотримує кошти, які так необхідні для фінансування соціальних потреб сумської громади.

З початку року в місті встановлено 45 випадків використання найманої праці без офіційного оформлення.

Залучено до державної реєстрації фізичних осіб, як суб`єктів підприємницької діяльності – 69. За результатами проведеної роботи донараховано податку на доходи фізичних осіб та фінансових санкцій в сумі 4,95 тис. грн. та ЄСВ у розмірі 22,1 тис. грн.

Практика свідчить, що окремі працедавці свідомо ігнорують законодавчі норми і розраховуються з найманими працівниками виплатами «у конвертах», що у недалекому майбутньому призведе до мізерних сум пенсій тих же найманих працівників, або й повної відсутності таких виплат.

ДПІ у м. Сумах активізовано діяльність робочої групи щодо легалізації заробітної плати. Крім того, на постійній основі проводяться заслуховування керівників підприємств порушників, які виплачують зарплату нижче мінімального встановленого законодавством рівня або мають заборгованість з виплати.

З метою відпрацювання порушень при виплаті заробітної плати в обхід бюджетних відрахувань, фахівці ДПІ у м. Сумах проводять контрольно-перевірочну роботу, спрямовану на виявлення зазначених порушень.