002.jpg

В управлінні Пенсійного фонду України в м. Сумах існує певна система заходів для боротьби з недобросовісними платниками.

Насамперед, це постійна співпраця із правоохоронними органами, Державною виконавчою службою.

З метою зменшення заборгованості з платежів до бюджету Пенсійного фонду України протягом січня-березня 2016 року до органів суду управлінням було пред'явлено 7 позовних заяв про стягнення заборгованості з відшкодування витрат на виплату і доставку пільгових пенсій на загальну суму 449,4 тис. грн.

Подані позовні заяви за попередні роки дали змогу протягом звітного періоду повернути на рахунки управління 2,3 млн. грн.

«Робота з боржниками – це щоденна праця, де за допомогою законодавчих важелів ми досягаємо ефективності роботи з порушниками платіжної дисципліни, адже сплачені борги сьогодні – це зарахований стаж працюючим, який позитивно позначиться на майбутніх пенсіях завтра. За цифрами боргів перед Пенсійним фондом стоїть виплата пенсій, а також долі тисяч людей та їх забезпеченість в старості», – зазначила заступник начальника юридичного відділу управління Людмила НАЗАРОВА.