001.jpg

Міграційна служба не застосовуватиме штрафних санкцій через несвоєчасне звернення до підрозділів ДМС у період карантину.

Відтак, під час карантину до суб'єктів звернення не застосовуватимуться жодні штрафи у зв'язку з несвоєчасним зверненням для оформлення паспорта громадянина України у формі картки (ID-картки), несвоєчасним вклеюванням фотокарток до паспорта громадянина України у формі книжечки по досягненню особою відповідного віку або порушенням міграційного законодавства іноземцями та особами без громадянства, які на законних підставах перебувають в Україні.

Також ДМС припинила онлайн-запис до електронної черги для оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон. При цьому запис в електронну чергу на оформлення паспорта громадянина України працює, але обслуговування суб'єктів звернення відбувається лише у виключних випадках та тільки у визначених підрозділах ДМС за попередньо встановленим для кожного з них графіком обслуговування.

Водночас особи, які вже здійснили попередню оплату адміністративних послуг, матимуть можливість скористатися сплаченою квитанцією після закінчення карантину.

Натомість Міграційна служба нагадує, що у цей період до ДМС можна звернутися дистанційно: з допомогою сервісу ДМС «Приймальня електронних звернень громадян»; у коментарях під дописами на офіційній Facebook; зателефонувавши за номерами (050)1382911, (096)9150028 або на «гарячі лінії» обласних управлінь ДМС.

Якщо ж причина звернення невідкладна і потребує обов’язкового відвідування підрозділу, у ДМС просять користуватись захисною маскою та дезінфікуючими засобами; не створювати скупчення людей у підрозділі; пам’ятати про необхідність дотримання безпечної відстані між людьми (щонайменше 1,5 метра); уникати контакту з усіма, хто має гарячку та кашель.