Надрукувати
Перегляди: 1529

Комісія із з’ясування обставин нещасного випадку, який стався 9 лютого по проспекту М. Лушпи навпроти торгівельного центру «Лавина», зробила свої попередні висновки. Вони були надані міському голові, за дорученням якого розпочато виконання напрацьованих рекомендацій.

Як зазначив голова комісії, перший заступник міського голови Володимир ВОЙТЕНКО, під час їх підготовки були враховані матеріали попередніх засідань комісії та документи нормативної бази.

За підсумками роботи комісії рекомендовано:

– відділу логістики та зв’язку провести інвентаризацію усіх зупинок громадського транспорту у місті, а також вести облік зупинок обласного центру;

– Департаменту інфраструктури міста звернутись до планово-бюджетної комісії та Департаменту фінансів, економіки та бюджетних відносин щодо виділення коштів для розробки схеми розміщення зупинок громадського транспорту в м. Суми;

– КП «Шляхрембуд» розробити схему дислокації дорожніх знаків у місті та привести їх у відповідність до норм законодавства.

Відділ логістики та зв’язку провів комісійний об’їзд зупинок міського пасажирського транспорту. Підготовлено уточнений перелік їх назв, виключено такі назви, що дублювалися. Цей перелік надіслано до міського відділу поліції. Крім того, підготовлено проект рішення виконавчого комітету Сумської міської ради "Про втрату чинності рішення" виконавчого комітету Сумської міської ради від 03.09.2008 № 461 «Про визначення та затвердження проміжних зупинок на вимогу для автобусів, що працюють в режимі маршрутного таксі в м. Суми». Нагадаємо, що цим рішенням було визначено більше сотні зупинок «на вимогу».

Управлінням «Інспекція з благоустрою міста Суми» разом з відповідними структурними підрозділами, з метою опрацювати питання щодо санітарного утримання зупинок громадського транспорту, проведено інвентаризацію зупинок та визначено їх недобросовісних балансоутримувачів. Це переважно підприємці, які збанкрутували, або мають не сумську прописку. За підсумками такого моніторингу, Департаменту інфраструктури міста надано рекомендації щодо збільшення комунального замовлення на ці зупинки, аби за ними мали можливість слідкувати обслуговуючі організації міста.

Наразі Департамент містобудування та земельних відносин готує проекти рішення Сумської міської ради щодо розірвання договорів оренди земельних ділянок під зупинками з недобросовісними підприємцями, з подальшим демонтажем місць для торгівлі.

Комісія продовжить свою роботу доки триває збір інформації та розслідування обставин ДТП правоохоронними органами.

Контроль за виконанням рішення комісії залишається за першим заступником міського голови Володимиром Войтенком.