001.jpg

Всі керівники виконавчих органів та структурних підрозділів міської ради, керівники підприємств, установ, закладів та організацій незалежно від форм власності та підпорядкування, а також мешканці громади повинні дотримуватись всіх карантинних заходів. На цьому акцентує увагу міський голова Олександр ЛИСЕНКО.

«Зараз нам необхідно мобілізуватися, і діяти чітко за ухваленим алгоритмом дій, керуватися рекомендаціями МОЗ. Нам вдасться уникнути масового інфікування коронавірусом, якщо всі мешканці Сум усвідомлять свою відповідальність. Маю надію, що застосування жорстких санкцій до тих, хто порушує карантинний режим, дасть свої результати, – сказав очільник Сум. – Відсьогодні ми обмежили в'їзд і виїзд у місто осіб з інших областей, особливо тих, де наявні випадки інфікування коронавірусом».

Очільник обласного центру вкотре закликав містян залишатись вдома в період карантину, а у разі наявності симптомів захворювання на COVID-19 звертатись на швидку медичну допомогу "103", приїжджі до Сум з інших країн та областей мають  заповнювати онлайн-анкету, та повідомляти про самоізоляцію.

Нагадаємо, згідно з рішенням виконавчого комітету, у місті заборонено проведення всіх масових заходів. Також, на період карантину в усіх виконавчих органах місцевого самоврядування скасовано проведення особистих прийомів громадян.

Усі масові соціально значимі заходи, наради, конференції повинні бути переведені в режим здійснення інтернет-стримінгу за допомогою засобів зв'язку.