005.jpg

Під головуванням очільника обласного центру Олександра ЛИСЕНКА відбулось засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки іта надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС).

Враховуючи факт захворювання сумчанки на COVID-19, члени комісії ТЕБ та НС прийняли рішення визнати ситуацію із загрозою поширення на території Сумської міської ОТГ хвороби, спричиненої коронавірусом 2019-nCoV, медико-біологічною надзвичайною ситуацією природного характеру місцевого рівня.

А відтак, рішенням комісії створили міський штаб з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації, до якого ввійшли представники структурних підрозділів міської ради, ДУ «Сумський обласний лабораторний центр Держсанепідемслужби України», міського відділу Управління ДСНС України, міського відділу поліції ГУ Національної поліції, міського управління ГУ Держпродспоживслужби, управління патрульної поліції та СБУ в Сумській області.

Очолить штаб, відповідно до рішення комісії ТЕБ та НС, заступник міського голови Степан ПАК.

Керівником робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру місцевого рівня визначили заступника міського голови Максима ГАЛИЦЬКОГО.

Також під час засідання розглянули питання організації роботи об’єктів, зазначених у рішенні виконавчого комітету від 25 березня, яким дозволено здійснювати діяльність з продажу товарів в період карантину.

Начальник відділу торгівлі, побуту та захисту прав споживачів Олег ДУБИЦЬКИЙ вийшов із пропозицією впорядкувати роботу об'єктів торгівлі, яким дозволено здійснювати діяльність з продажу товарів в період карантину, у відповідності до чого комісія зобов’язала їхніх керівників:

  • в обов’язковому порядку розрахувати максимально допустиму кількість людей у торговому залі;
  • призначити відповідальних працівників, які будуть здійснювати контроль за допустимою кількістю людей у торговому залі;
  • здійснювати регулярне провітрювання та дезінфекцію приміщень;
  • встановити засоби особистої гігієни для обробки рук при вході до торгового залу;
  • забезпечити та зобов’язати персонал об’єктів торгівлі знаходитись у медичних масках, гумових рукавичках та дотримуватись правил їх користування, правил особистої гігієни;
  • не допускати до торгового залу покупців без одягненої медичної або респіраторної маски.

Щодо покупців, вони можуть заходити до об’єктів торгівлі лише коли там не перебуває максимально допустима кількість покупців (в іншому випадку чекати біля входу на відстані 2 м), всі мають бути в медичних або респіраторних масках, а перед входом проводити дезінфекцію рук.

Суб’єкти підприємництва, що працюють у сфері перевезень на міському пасажирському транспорті повинні забезпечити водіїв, що працюють на міських маршрутах, медичними масками, рукавичками та деззасобами для обробки рук.

За підсумками засідання комісії будуть підготовлені проєкти рішень виконавчого комітету щодо утворення міського штабу з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру місцевого рівня, призначення його очільника та керівника з ліквідації наслідків, а також щодо впорядкування роботи об'єктів торгівлі, яким дозволено торгувати в період карантинних заходів.

Протокол засідання