004.jpg

Відділом охорони здоров’я опрацьовано цінові пропозиції від потенційних постачальників, характеристики запропонованих товарів, а також строки поставок товарів першої необхідності.

Наразі лікувальні заклади отримують перші поставки респіраторів, рукавичок для огляду різного виду, дезінфікуючих засобів (для обробки рук, поверхонь і т. п.). На наступному тижні очікуються надходження експрес-естів для діагностики коронавірусу, що дасть можливість медичним працівникам Сум швидко виявляти хворих на коронавірусну інфекцію та, відповідно, попереджати її розповсюдження. Продовжуються придбання захисних окулярів, костюмів біологічного захисту (одно-, багаторазового використання), медичного обладнання, лікарських засобів та інше.

Стикаючись з низкою проблем під час проведення закупівель, таких як: відсутність необхідної кількості товарів у постачальників, спекулювання цінами через великий попит, відсутність сертифікованої продукції по деяких позиціях, відділом охорони здоров’я вживаються заходи з метою швидкої закупівлі не тільки якісних та сертифікованих товарів, а й забезпечення максимальної економії бюджетних коштів.

Так, після укладення договору на поставку дезінфікуючих засобів для обробки поверхонь, до відділу охорони здоров’я надійшла вигідніша цінова пропозиція від іншого постачальника, у зв’язку з чим – відділ уклав додаткову угоду на скасування даної закупівлі і опрацьовує можливість укладення більш економічно прийнятної угоди. За попереднім договором жодних розрахунків не було здійснено.

Станом на 27 березня відділом укладено договорів щодо закупівель товарів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій корона вірусної хвороби (COVID-19) на загальну суму: 825200 гривень. На початку наступного тижня очікується укладення договору на суму: 979000 гривень.