0012.jpg

18 березня в залі обласної філармонії відбувся звітний концерт учнів та викладачів дитячої музичної школи №3 в рамках «дитячої філармонії».

Захід мав назву «Музичний світ фантазії та казки… » та переніс усіх присутніх до чарівної країни дитинства.

Концерт розпочався виступом учнів театрального та хорового відділів школи, які відкрили двері до музичного світу казки та фантазії. Велике задоволення глядачі отримали, прослуховуючи найменших учасників концерту, – інструментальний ансамбль учнів 0 класу.

У концертній програмі були представлені різнопланові номери, пов’язані з казковими образами та персонажами музичних творів: Червоною Шапочкою, Карабасом-Барабасом, Курочкою Рябою, Сніжною Королевою, Мері Поппінс, Мавкою, Білосніжкою, Гномами, Відьмами, Снігуронькою та Алісою, яка потрапила до «Країни чудес». Задуми композиторів учні школи розкривали, як у своїх сольних виступах, так і у складі хорових та ансамблевих колективів. Ведуча концерту Олена ЄЖКОВА дуже зворушливо розповідала про музичні твори, які лунали зі сцени.

Активними учасниками концертної програми стали і викладачі школи. Глядачі з насолодою слухали виступи Людмили БЛОХНІНОЇ (фортепіано) та дуету баяністів у складі В’ячеслава ЦИБУЛЬНЯКА та Олексія ВЕЧЕСЕНКА, із захопленням сприйняли професійне виконання Наталією НІКІФОРОВОЮ та її постійним концертмейстером Аллою ДЕМЧЕНКО найскладнішої арії Снігуроньки з однойменної опери Миколи Римського-Корсакова. Заключним номером концерту став виступ оркестру народних інструментів під керівництвом викладача школи, талановитого молодого композитора та аранжувальника Михайла КАРЄВА та зведеного хору школи.

Цікавим було і художнє оформлення концерту. Його зробив колишній випускник ДМШ №3 та Сумської дитячої художньої школи ім. М. Г. Лисенка – молодий художник Олексій ЛІН, який під час концерту малював на полотні, а глядачі бачили це на екрані проектора.

Усі присутні отримали багато позитивних емоцій та були приємно вражені виступами та підготовкою учасників концерту.