006.jpg

Департамент соціального захисту населення повідомляє, що за допомогою тестування сумчани можуть визначити чи є ризик насильства у стосунках.

Адже за словами фахівців, у період карантинних заходів спостерігається тенденція до збільшення так званої тиранії та конфліктів.

Серед ймовірних причин називають: розгубленість, скорочення контакту з навколишнім світом, обмеження особистого простору, неможливість спрямувати вільний час на реалізацію власних потреб та здібностей поза межами спільного помешкання, розбіжність поглядів у вирішенні побутових питань або певних рис характеру членів родини тощо.

Втім найбільше у таких ситуаціях, наголошують спеціалісти, страждають діти, оскільки ті спочатку засвоюють жорстоку модель поведінки щодо оточуючих, а згодом відтворюють її у своїй майбутній сім’ї.

Тому, щоб розпізнати та припинити насильство на ранніх етапах важливо вчасно виявити ознаки та ризики насильства у стосунках, які можна визначити протестувавшись.

Зауважимо, домашнє насильство – це замкнуте коло, яке можна розірвати лише рішучими діями. Тож у разі подібних випадків неодмінно телефонуйте до Національної «гарячої лінії» з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації за номерами: 11-61-23 або (080)0500335 (дзвінки є безкоштовними). Лінія працює цілодобово та без вихідних.