0012.jpg

Міське управління ГУ Держпродспоживслужби в Сумській області продовжує працювати та виконувати покладені на нього завдання і функції в умовах обмежувальних заходів, пов’язаних із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), а саме здійснювати державну реєстрацію потужностей операторів ринку.

Фахівці управління нагадують, що для державної реєстрації потужностей оператор ринку подає територіальному органу компетентного органу за адресою потужності заяву за формою затвердженою наказом № 39 від 10 лютого 2016 року «Про затвердження Порядку проведення державної реєстрації потужностей, ведення державного реєстру потужностей операторів ринку та надання інформації з нього заінтересованим суб’єктам» із додатковою інформацією відповідно до вимог п.3 ст.25 ЗУ «Про основні принципи і вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».

Заява про державну реєстрацію потужності має бути засвідчена підписом оператора ринку або уповноваженої особи, вона може бути подана в паперовому або електронному вигляді.

Подання заяви в електронному вигляді здійснюється з використанням посиленого сертифіката відкритого ключа у порядку, встановленому Законом України «Про електронні документи та електронний документообіг» та Законом України «Про електронний цифровий підпис».

Оскільки головним захистом від зараження коронавірусної інфекції є дотримання особистих правил гігієни, мінімізація контактів і дотримання дистанції один від одного працівники управління Держпродспоживслужби закликають громадян надавати перевагу поданню заяв про державну реєстрацію потужностей операторів ринку в електронному вигляді до Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області на пошту Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

Також громадяни можуть скористатись послугами поштового зв’язку, надіславши заяви на адресу міського управління ГУ Держпродспоживслужби в Сумській області: 40021, Сумська обл., м. Суми, вул. Гамалія, 25. В такому випадку варто надсилати оригінал заяви та додаткову інформацію з мокрим підписом.

З додаткових питань щодо державної реєстрації можна звертатися за телефоном 77-90-52.

Посилання для завантаження бланку заяви про державну реєстрацію та додаткової інформації до заяви для подальшого роздрукування.