Надрукувати
Перегляди: 1648

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО під час щопонеділкової апаратної наради повідомив про те, що для прийому хворих на коронавірус у лікувальних закладах готують 1500 ліжок.

Очільник міста наголосив на тому, що для розгортання додаткових ліжок наразі активно ведуться відповідні ремонтні роботи та оснащення. У підсумку лікавальні заклади обласного центру мають бути готові прийняти щонайменше 1500 хворих на COVID-19.

«Після завершення ремонтних робіт маємо вийти на 1500 ліжок. Йдеться як про лікарні для дорослих так і про лікарню для дітей. Це необхідно зробити», – зазначив Олександр Лисенко.

В. о. начальника відділу охорони здоров’я Олена ЧУМАЧЕНКО повідомила, що саме на таку кількість ліжок у підсумку й вийдуть. Серед них 268 – реанімаційні.

Щодо поточної ситуації з захворюваністю на COVID-19, Олена Чумаченко повідомила, що наразі в Сумській міській ОТГ офіційно підтверджено сім випадків захворювання на COVID-19. Двох хворих уже виписали після одужання, решта ще лікуються (двоє – стаціонарно в обласній інфекційній лікарні, троє – амбулаторно). 28 осіб, котрі контактували з хворими, перебувають під наглядом лікарів первинної ланки. Також нині є чотири підозри на коронавірус (одна особа перебуває в стаціонарі обласної інфекційної лікарні, троє – вдома). За вісьмома особами, які з ними контактували, фахівцями первинної ланки встановлено нагляд.

Олена Чумаченко також проінформувала, що захворюваність на ГРВІ і грип, у порівнянні з попереднім тижнем, знизилась на 28,8%. Усього минуло тижня зареєстрували 528 випадків. Майже половина хворих (47%) – це діти віком до 18 років. Із 27 госпіталізованих (5% хворих), діти становили 80%. Летальних випадків та ускладнень не зареєстровано. Підтверджено чотири випадки грипу.

Із пневмоніями у лікувальних закладах перебувають 26 осіб. Хворі проходять лікування у КНП «Центральна міська клінічна лікарня», КНП «Клінічна лікарня № 5», КНП «Дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди».

Начальник «Служби 15-80» Валерій МАРЮХНА повідомив, що в суботу зареєструвались на проходження самоізоляції дві особи, котрі повернулись із Польщі. Із 1211 осіб, котрі по прибуттю з-за кордону перебували на самоізоляції, у 335 вичерпався термін спостереження.