Надрукувати
Перегляди: 2020

В. о начальника відділу охорони здоров'я Олена ЧУМАЧЕНКО в інтерв'ю Інформаційному порталу Сумської міської ради розповіла поточну ситуацію з захворюваністю на коронавірус у Сумах.

Станом на 15 квітня в місті підтверджено вісім випадків захворювання на коронавірус. Один пацієнт лікується в обласній інфекційній лікарні, чотири перебувають на самоізоляції, ще одна пацієнтка – в обласному клінічному перинатальному центрі. Дві особи, у зв’язку з одужанням, виписані.

Усі, хто контактував з пацієнтами, у яких підтвердили інфікування, а це 28 осіб перебувають на самоізоляції під пильним наглядом лікарів первинної ланки, з якими вони уклали декларації.

Із підозрою на захворювання на сьогоднішній день є дев'ять осіб, вони також перебувають під наглядом лікарів, як і громадяни, що контактували з ними.

Олена Чумаченко також повідомила, що у вагітної, яка перебуває в перинатальному центрі, тест на коронавірус вже показав негативний результат, наразі очікують на остаточний результат аналізів.

Загалом, по Сумській області підтверджено 77 випадків захворюваності, з яких чотири завершились летально.

«Завдяки вчасно вжитим міською владою превентивним заходам, поки що в Сумах вдалося запобігти масштабного розповсюдження хвороби, проте, не варто забувати про дотримання карантину під час святкування Великодня, адже нехтування правилами може призвести до тяжких наслідків», – наголосила Олена Чумаченко.

Посадовиця також нагадала містянам, що основними запобіжними заходами для захисту від коронавірусної інфекції залишаються дотримання правил карантинного режиму, особиста гігієна та використання дезінфікуючих засобів.