003.jpg

КУ «Сумський міський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) «Берегиня» в умовах карантину не залишає своїх підопічних без уваги та допомоги.

Так, продовжується надання терцентром соціальних послуг одиноким громадянам, які не мають рідних, котрі повинні за ними доглядати.

Також територіальний центр долучається до надання термінової допомоги з доставки продуктів харчування та продуктових наборів одиноким непрацездатним громадянам. Постійно опрацьовуються потреби в продуктах харчування та ліках. 

Щоденно проводиться моніторинг інформацій на вебсайтах із метою виявлення підприємств, організацій, благодійних фондів щодо можливості отримання благодійної допомоги. Організована співпраця з волонтерами щодо доставки продуктів харчування та медикаментів, надано допомогу чотирьом особам з числа тих, хто цього потребує.

Проведено роботу по залученню благодійної допомоги з волонтерськими організаціями, якими надано 17 продуктових наборів для тих, хто цього потребує.

Здійснюється забезпечення окремих категорій громадян засобами догляду за тяжкохворими (підгузки). Наразі такі видано 26 одиноким особам з інвалідністю.

Ведеться особистий прийом за телефоном. Зафіксовано 83 звернення з питань консультування громадян міста щодо отримання соціальних послуг в тому числі термінової допомоги під час карантину.

Опрацьовано питання доправлення додаткових 16 осіб на отримання послуги гемодіалізу на період карантину, складені додаткові маршрути, залучено ще один автомобіль.

Організовано щоденну підвозку соціальних робітників до отримувачів соціальної послуги догляду.

Територіальним центром «Берегиня» забезпечено працівників масками, антисептичними засобами для рук, рукавичками; придбано дезінфікуючі засоби для обробки приміщень.

Налагоджено постійну комунікацію між працівниками терцентру та їхніми підопічними за допомогою телефону, спеціальних застосунків, соціальних мереж

Організовано щоденне опитування соціальних робітників про стан здоров'я отримувачів послуги.

Запроваджено цикл дистанційних занять з лікувальної фізкультури для студентів «Університету третього віку» та молоді з інвалідністю, активними учасниками яких наразі є 42 особи.

Студенти «Університету третього віку» виготовили відеоролик про свою діяльність та цікаве життя в університеті й поширюють його серед літніх людей із метою пропаганди активного способу життя.

Забезпечено часткову зайнятість відвідувачів в умовах карантину через проведення онлайн-майстер-класів (з виготовленню виробів до Великодніх свят та поробок з підручних матеріалів; приготування нескладних блюд, пошиття масок, прикрас з паперу тощо), за підсумками яких через надіслані фото визначаються переможці.

Також запроваджено цикл занять факультету «Віртуальний туризм» для 48 батьків молоді з інвалідністю та людей похилого віку (слухачів «Університету третього віку»);

Практичним психологом ведуться тренінгові онлайн-заняття для батьків молоді з інвалідністю та людей похилого віку;

Організовано щоденну роботу з інформування батьків чи опікунів відвідувачів, слухачів «Університету третього віку» щодо Правил дотримання карантину, змін в законодавстві.

Працівниками відділень денного перебування організовано пошиття марлевих масок та з тканини в кількості 310 штук для соціальних робітників та підопічних.