001.jpg

Відділ охорони здоров’я при проведенні закупівель шукає оптимальні рішення і укладає договори лише після ретельного опрацювання всіх пропозицій.

Визначальними критеріями закупівель є наявність сертифікатів, якість товару, ціна, строки поставки та умови оплати, – наголошує в. о начальника відділу Олена ЧУМАЧЕНКО.

Неостанню роль відіграє надійність та стабільність партнерів, які ставлять своїми пріоритетами непорушність зобов’язань перед клієнтами.

Вона зазначає, що наразі, у зв’язку з погіршенням епідемічної ситуації, на ринку медичних товарів склалась напружена ситуація, – зріс попит на засоби індивідуального захисту, медичну апаратуру, лікарські засоби та діагностичне обладнання. Наслідком цього став дефіцит найнеобхідніших товарів та зростання цін на них. Також, це призвело до збільшення кількості постачальників, яких не було на медичному ринку раніше. Відстежити усіх постачальників наразі немає можливості, особливо, якщо вони розташовані в інших містах України та не були раніше відомі.

Станом на 15 квітня міський відділ охорони здоров'я здійснив закупівлі на загальну суму 5 млн 97 тис. гривень.

Також, у вівторок, 14 квітня, завдяки благодійному фонду «Бізнес-місту» до КНП «Дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди», яка визначена опорною по наданню медичної допомоги хворим на коронавірусну інфекцію дітям, було доставлено один апарат ШВЛ. Тож, наразі в медичних закладах Сум для лікування хворих на COVID-19 є 27 апаратів штучної вентиляції легень.