005.jpg

Суми, які є учасником Національної мережі Інтеркультурних міст України, реалізовують низку завдань із втілення інтеркультурної політики.

Карантин, оголошений через коронавірус, вніс свої корективи в роботу мережі, і вже вдруге за останній тиждень координатори шести міст-учасників: Сум, Луцька, Одеси, Вінниці, Мелітополя та Павлограда, спілкувалися з координатором мережі та міжнародним експертом Ксенією РУБІКОНДО за допомогою скайп-зв’язку.

Пані Ксенія коротко повідомила про напружену ситуацію із захворюваністю на COVID-19, що наразі спостерігається у Франції загалом та місті Страсбург зокрема. Через закриті авіасполучення та залізницю, неможливими стають заплановані у першій половині року робочі наради у Павлограді та Мелітополі.

Виклики, з якими зіткнулися інтеркультурні міста під час пандемії, та способи їх вирішення – то досвід, яким варто ділитися з іншими містами, про це йшлося під час спільної скайп-зустрічі. Наради в режимі онлайн видалися вочевидь продуктивними. Національна мережа визначила два пріоритетні напрямки діяльності на цей рік – підвищення інтеркультурної компетентності та інтеркультурна комунікація.

Наразі учасники Української Мережі ICC-UA напрацьовують пропозиції до участі у грантових проєктах, запропонованих Радою Європи, які треба подати для участі в конкурсі до кінця квітня. Координатор від Сум, директор департаменту комунікацій та інформаційної політики Антоніна КОХАН підготувала блок заходів, що стосуються комунікативної складової в діяльності мережі.

Визначений формат роботи мережі використовуватиметься й надалі, поки ситуація з пандемією стане стабільною та буде знято карантинні обмеження.