0010.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО під час щопонеділкової апаратної наради подякував сумчанам за виявлену поминальної неділі громадянську свідомість та закликав дотримуватись обмежувальних заходів у весь період поминальних днів.

Окрім того, очільник Сум відзначив роботу правоохоронців та КП «Спецкомбінат» щодо належного забезпечення публічної безпеки та порядку поминальної неділі і попросив так само ретельно контролювати дотримання карантинних заходів 27 та 28 квітня, які також вважаються поминальними.

«Дякую за організацію відповідного порядку в неділю КП «Спецкомбінат», працівникам Національної та патрульної поліції. Приємно, що й люди зрозуміли, що, коли притримуємось карантину, то притримуємось у всьому, а померлих рідних можна пом’янути вдома, і зберегти при цьому своє здоров'я та оточуючих. Прошу в наступні поминальні дні також дотримуватись обмежень. Нагадую, що 6 та 7 червня ми зможемо відвідати кладовища і вже там вшанувати пам'ять наших рідних», – сказав Олександр Лисенко.

Начальник сектору Сумського відділу поліції ГУНП в Сумській області Олександр ДІДУСЬОВ повідомив, що в неділю поліцейські чергували на 13 кладовищах Сум та двох, що розташовані на території Піщанського старостинського округу. Порушень порядку не зафіксували. Були поодинокі випадки, коли окремі жителі Сумської міської ОТГ приходили на кладовища лише для того, щоб покласти квіти. Таким людям правоохоронці не перешкоджали.