Надрукувати
Перегляди: 5405

Установи Сумської міської централізованої бібліотечної системи пропонують користувачам в умовах карантину скористатися доступом до бібліотечних онлайн-ресурсів та отримати онлайн-послуги.

Працівники Сумської міської централізованої бібліотечної системи щоденно оновлюють корисною для відвідувачів інформацією сайт, а також сторінку в соцмережі Facebook, де розміщують публікації про книги, письменників та рекомендації.

До різних свят бібліотекарі готовлять відеоролики, слайд-презентації, онлайн-експедиції, віртуальні виставки та мультимедійні огляди. Проводять віртуальні онлайн-огляди, рекомендації про книги, які прочитали самі.

Робота бібліотек триває і в телефонному режимі. Працівники повідомляють постійних читачів про нові надходження літератури, створюють бібліографічні письмові та відео довідки за допомогою Інтернет-сервісів «Messenger» та «Viber».

Триває робота над випусками нових бібліографічних покажчиків. Таких за час карантину підготували вже два: бібліографічну пам’ятку «Чисте довкілля залежить від нас» та бібліографічний дайджест «Зоряний шлях України і Сумщини»

Великою популярністю серед батьків та дітей користуються групи бібліотеки-філії №1 у Facebook – «Територія читання: книги, журнали, спілкування», «Маленькі непосидьки: Онлайн-школа малюка», де представлені «буктрейлери» на книги, віртуальні виставки, рекомендаційні списки літератури для батьків та дітей різного шкільного віку, віршовані порадники «Як дитині полюбити книжки», літературні огляди нових книжок та дитячих журналів, які отримала бібліотека та які є можливість прочитати онлайн.

Популярний серед читачів і профіль бібліотеки-філії № 3 ім. О. Столбіна, де проводяться онлайн естафети, ігрові хвилинки, ювілейні «бібліомікси», представлені фотоколажі юних читачів бібліотеки, та проводиться віртуальний челендж «7 днів – 7 фото яскравих незабутніх книг».

Під час карантину працівники Сумської міської централізованої бібліотечної системи займаються і самоосвітою, – продовжують навчання цифрової грамотності на платформі «Дія. Цифрова освіта» та дистанційному курсі «Бібліотека – відкритий публічний простір».