Надрукувати
Перегляди: 2376

Сумський міський центр зайнятості презентує детальну інформацію для роботодавців, які мають право на допомогу по частковому безробіттю.

Допомогу по частковому безробіттю можуть отримати представники малого та середнього бізнесу, які зупинили чи скоротили діяльність через карантин, або сплачували ЄВ упродовж шести місяців, які передують даті зупинення чи скорочення діяльності, за найманих працівників і не припинили трудових відносин з ними на момент звернення до центру зайнятості.

Для того, щоб оформити допомогу по частковому безробіттю на період карантину вищевказані групи осіб можуть звернутися до Сумського міського центру зайнятості (за місцем сплати єдиного внеску) та подати документи на оформлення допомоги. Це можна зробити впродовж 30 днів з моменту зупинки чи скорочення діяльності.

Перелік документів для оформлення допомоги:

Подати документи можна в один із зручних способів: через скриньку для кореспонденції в центр зайнятості (оригінал), через пошту (оригінал), через email: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. (сканкопії).

Перевірятимуть документи протягом трьох робочих днів. Після чого Сумський обласний центр зайнятості має ухвалити рішення щодо надання допомоги.

Упродовж трьох робочих днів з моменту позитивного рішення роботодавець та центр зайнятості укладають договір. Важливо звернути увагу на те, що якщо роботодавець надіслав сканкопії документів, то під час укладання договору він подає оригінали.

У разі позитивного ухвалення рішення щодо надання допомоги Центр зайнятості щомісячно перераховуватиме кошти роботодавцю для виплати допомоги по частковому безробіттю особам, у яких виникло право на цю допомогу.