0010.jpg

Фахівці КУ «Центр учасників бойових дій» закликають маленьких сумчан долучатись до участі в дистанційних заняттях із фізичної культури.

Мова йде про відеоуроки, опубліковані на YouTube-каналі, які до слова вже незабаром також можна буде переглянути і на телеканалі «ATV». Адже при введенні карантинних заходів життя сумчан суттєво змінилось – більшість закладів переорієнтувались, відповідно перевелись на дистанційний режим роботи. Не виключенням став і Центр учасників бойових дій, який наразі працює онлайн, повідомляє заступник міського голови Альона ДМІТРЄВСКАЯ.

«Одним із напрямків діяльності центру є робота з дітьми. І зараз вони як ніколи потребують фізичної активності, оскільки вимушено перебувають вдома. Наша ж задача – дбати про фізичний та психічний розвиток маленьких сумчан навіть в умовах карантину. Тому ми вийшли з пропозицією перевести спортивні заняття у відеоформат – це доволі зручно, та й батьки можуть бути спокійними, що дитина раціонально використовує свій вільний час», – підкреслила посадовиця.

Дані заняття не потребують особливих матеріальних вкладень, наголосив тренер із панкратіону Сергій КОРМІЛЕЦЬ. За його словами, прості підручні засоби можуть слугувати спортивним інвентарем.

«Під час відеоуроку у хід можуть піти пляшки з водою або крупою, які можна використовувати як гантелі або спеціальні навантажувачі, вага яких залежить від стану здоров’я та можливостей дитини. Окрім цього, комплекс вправ розрахований на дітей будь-якої вікової категорії. Основні переваги – можливість займатись у зручний для дитини час та перспектива залишатись здоровим, бадьорим та енергійним навіть без фахових тренувань та відвідин спортивної зали», – зазначив тренер.

Директор КУ «Центр учасників бойових дій» Олександр МОРДВАНЮК зауважив, що відеоуроки виходитимуть на YouTube систематично й після закінчення протиепідемічних заходів, зокрема подібні заняття транслюватимуть і під час літніх канікул.