004.jpg

Відділ у справах сім’ї, молоді та спорту проводить міський конкурс з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства у сфері роботи з дітьми та молоддю, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка з міського бюджету.

 Про умови проведення конкурсу, вимоги до конкурсантів, а також історію та здобутки йшлось під час брифінгу 25 березня.

 До участі у конкурсі запрошуються громадські організації, що зареєстровані в Сумах, із програмами, орієнтованими на сумчан. Від активістів, зазначив заступник міського голови, голова конкурсної комісії Степан ПАК, чекають на проекти, що принесуть істотну суспільну користь, не обмежаться проведенням однократних акцій, а матимуть перспективу. Враховуватимуться також якісні та кількісні показники результативності. «Кожна гривня має працювати на максимальну кількість сумчан», – наголосив Степан Пак.

За словами головного спеціаліста відділу у справах сім’ї, молоді та спорту, секретаря конкурсної комісії Софії ДРОЗД, прийом конкурсних пропозицій триватиме із 17 березня до 16 квітня 2016 року. На заявки чекають по робочих днях із 13:00 до 16:00 (м. Суми, вул. Харківська, 35). Долучитись можуть громадські організації, що зареєстровані та працюють не менше двох років. Один конкурсант може подавати кілька пропозицій. Останні мають бути спрямовані на утвердження патріотизму, духовності, моральності та формування загальнолюдських життєвих цінностей у молоді; формування та пропаганда здорового й безпечного способу життя; cтворення умов для інтелектуального самовдосконалення молоді, творчого розвитку особистості; розвиток неформальної освіти; зайнятість молоді. До розгляду не прийматимуть проекти, що раніше ставали переможцями конкурсу.

Переможців, повідомила начальник відділу у справах сім’ї, молоді та спорту, заступник голови конкурсної комісії віра МОТРЕЧКО, обиратиме журі з 14 осіб, в числі яких посадовці, депутати міської ради, громадські діячі, котрі мають позитивний досвід участі у даному конкурсі. Нинішнє членство у комісії автоматично позбавило очолювані ними організації права на участь у конкурсі. Визначення переможців відбуватиметься у два етапи: спочатку проведуть закритий розгляд пропозицій, а потому публічний захист найкращих їхніми авторами.

Загальний бюджет конкурсу складає 500 тис. грн. Граничний обсяг фінансування за рахунок бюджетних коштів одного проекту, що подається для участі у конкурсі, – 50 тис. грн. Громадська організація має забезпечити 25 % необхідного обсягу фінансування проекту у вигляді матеріальних чи нематеріальних ресурсів.

Суми, зауважив колишній конкурсант, а нині член конкурсної комісії, голова обласної громадської організації «Сумська ініціатива» Олександр КАЛМИКОВ, одне з чотирьох міст в Україні, де проводиться конкурс таких проектів. Він закликав громадські організації долучатись до конкурсу. Адже це в будь-якому разі досвід, у випадку перемоги ще й перепустка для подальшої співпраці з міжнародними організаціями.

Конкурс відбудеться, переконаний керівник міської молодіжної громадської організації Владислав ДІБРОВА, бо громадські організації мають цікаві якісні проекти і бажання робити щось для сумчан. Детальніше про конкурс можна дізнатись за цим посиланням або за тел.: (0542) 700-513, 700-517.

Нагадаємо, відповідний конкурс започаткували в Сумах дев`ять років тому. Переможців визначали у 2007, 2009, 2010, 2011, 2012 роках. Загалом коштом міського бюджету допомогли громадським інституціям реалізувати 61 проект на суму понад 300 тис. грн.