003.jpg

Міський голова привітав склад елітного підрозділу з нагоди другої річниці створення Національної Гвардії України.

До його складу входять добровольці і патріоти, що стали на захист народу і державності України в один з найважчих моментів у новітній історії країни, посягань на її цілісність і суверенітет.

«Професія воїна, захисника завжди була почесна на нашій землі. Носити мундир неважко, а от бути військовим за покликанням – справа не з легких. Я розпочинав свій шлях з військової кар’єри і знаю що стоїть за справжніми чоловічими вчинками: передова, замість обійм дружини, бойовий вишкіл – замість вечірньої казки для донечки чи синочка», – зазначив очільник обласного центру.

Він подякував кожному за вірність Присязі, відданість Українському народові і побажав незламної волі, надійного родинного тилу, міцного здоров’я та успіхів у нелегкій, але поважній військовій справі.

З нагоди свята Олександр Лисенко вручив відзнаки військовослужбовцям військової частини 3051 Національної гвардії України за високі показники у службово-бойовій діяльності, дотримання законності, міцну військову дисципліну.

Грамотами міського голови нагороджено: заступника командира військової частини з тилу – начальника тилу, майора Олександра СКРИПЧЕНКА; старшого інструктора (з водіння) автомобільного взводу, старшину Ігоря МАТВІЄВСЬКОГО; санітарного інструктора 1 патрульної роти, старшого сержанта Катерину СІВОДІНУ.

Книги «Суми. Вулицями старого міста» вручено: заступнику 2 стрілецького взводу стрілецької роти, старшому сержанту Євгену БОЛТУШКО; снайперу 1 патрульного взводу 1 патрульної роти, старшому солдату Єгору ВИСОЧИНУ; інструктору 1 штурмового відділення взводу спеціального призначення 2 патрульної роти, молодшому сержанту Віталію МІНЯЙЛУ.

Нагадаємо, сучасна Національна гвардія України - підрозділ, що входить до системи Міністерства внутрішніх справ України та має правоохоронні функції. Була створена 12 березня 2014 року.