006.jpg

Міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій розглянула питання призупинення на період проведення протиепідемічних заходів роботи магазину, де у працівниці виявили COVID-19.

Як повідомив членам комісії з питань ТЕБ і НС лікар епідеміолог Олександр ЧЕРНЯК, 2 травня ДУ «Сумський обласний лабораторний центр МОЗ України» отримав екстрене повідомлення про захворювання на коронавірусну інфекцію мешканки Сумського району, яка є працівником продуктового магазину.

Результат дослідження на коронавірус виявився позитивним, тож наразі, жінку госпіталізовано до КНП «Сумська обласна інфекційна клінічна лікарня ім. З. Красовицького». П'ять членів сім’ї, які безпосередньо контактували з хворою, перебувають на самоізоляції. Окрім того, було встановлено, що жінка контактувала з 71 особою, за якими також встановлено нагляд лікарів первинної ланки.

Розглянувши дане питання, члени міської комісії з питань ТЕБ і НС під головуванням очільника Сум Олександра ЛИСЕНКА ухвалили рішення тимчасово, терміном на 14 днів, а саме з 28 квітня (з моменту останнього контакту з хворим) по 11 травня, припинити роботу магазину «Сам маркет» ТОВ «Весела торбинка» по вул. Петропавлівська,76, для проведення протиепідемічних заходів.

У закладі, в терміновому порядку, була проведена дезінфекція всіх приміщень. Працівники магазину перебувають на самоізоляції.

Протокол