005.jpg

Керманич міста Олександр ЛИСЕНКО зауважив, що наявність реєстрації агропродовольчого ринку, як оператора ринку харчових продуктів, – одна із першочергових умов для відкриття, у відповідності до Постанови КМУ.

Без виконання цього та інших пунктів документа – відновлення роботи продовольчих ринків унеможливлюється, наголосив міський голова, заслухавши звіт начальника Сумського міського управління ГУ Держпродспоживслужби в Сумській області Олександра ХРІНА про поточну ситуацію щодо державної реєстрації.

«Умови відкриття продовольчих ринків – єдині для всіх! І, якщо керівники ринків вирішили, що після закінчення карантину ці вимоги будуть скасовані або пом’якшені, то запевняю, що ні. Адже Суми мають зберегти нинішні показники по захворюваності на COVID-19», – наголосив Олександр Лисенко.

Разом із тим, Олександр Хрін повідомив що наразі лише ТОВ «Центральний ринок м. Суми» отримало реєстраційний номер, в той час як від інших керівників продовольчих ринків ні письмових заяв, ні усних звернень на отримання державної реєстрації не надходило.

«Реєстрація проводиться всього за один день. Центральний ринок її провів ще на минулому тижні, за підсумками виїзної наради. Тож їм залишається виконати інші заходи, передбачені постановою Головного держаного санітарного лікаря України та пройти позапланову перевірку Держпродспоживслужби для отримання дозволу на роботу», – розповів начальник Сумського міського управління ГУ Держпродспоживслужби в Сумській області.

Окремо доручення міського голови опрацювати із керівництвом ринків питання повної ліквідації неконтрольованої (стихійної) торгівлі на прилеглій території надійшло першому заступнику міського голови Володимиру ВОЙТЕНКУ та начальнику відділу торгівлі, побуту та захисту прав споживачів Олегові ДУБИЦЬКОМУ. Останній також має здійснити перевірку гіпермаркету «Епіцентр» на дотримання протиепідемічних заходів щодо запобігання розповсюдженню на території Сумської міської об’єднаної територіальної громади гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

Додатково в інтерв’ю Інформаційному порталу Сумської міської ради керівництво центрального торжища поінформувало, що свою роботу планують відновити за три дні. Окрім нього, якнайшвидше повернутись до праці має намір ще один сумський ринок, решта про це не заявляли, стверджує начальник відділу торгівлі, побуту та захисту прав споживачів.