Надрукувати
Перегляди: 1818

Фахівці управління «Служба у справах дітей» та міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проводять спільні рейди з вивчення умов проживання та потреб сімей.

Працівники вже відвідали 39 родин, у яких виховуються 53 дитини.

Такі рейди організовані з метою мінімізації наслідків складних життєвих обставин, запобігання нещасних випадків з дітьми, надання консультацій та роз’яснень.

Адже у зв’язку з карантином, введенням обмежувальних заходів, припиненням відвідування дітьми закладів освіти, постало питання забезпечення прав дітей в сім’ях, які опинились в складних життєвих обставинах, тому числі дітей, які на період карантину повернулись додому з інтернатних закладів. Зростають ризики залишення родин з дітьми без засобів існування через вимушене безробіття, недогляду за дітьми, несвоєчасне звернення за медичною допомогою тощо.

Під час спілкування з членами родин з’ясовувались умови проживання та потреби сімей, проводилась роз’яснювальна робота щодо дотримання правил карантину, надавалась інформація – куди звертатися у разі виникнення проблемних питань.

Крім того спеціалісти ведуть постійний онлайн-моніторинг потреб сімей, які перебувають на обліку за допомогою скайпу, вайберу, а також у телефонному режимі та через СМС-повідомлення. Для надання соціальної підтримки сімей, у тому числі натуральною допомогою, залучаються волонтери, громадські організації, релігійні громади.