Надрукувати
Перегляди: 2375

Лікарі, медсестри та молодший медперсонал у Сумах отримуватимуть щомісячні доплати до зарплати, якщо вони працюють з хворими на COVID-19.

З метою матеріального стимулювання медичних працівників, які безпосередньо задіяні у наданні медичної допомоги хворим на гостру респіраторну хворобу COVID-19, з ініціативи міського голови Олександра ЛИСЕНКА було розроблено та затверджено членами виконавчого комітету, Порядок встановлення та виплати додаткової доплати до заробітної плати.

Згідно з рішенням виконавчого комітету від 28 квітня 2020 року № 220 «Про затвердження Порядку встановлення та виплати додаткової доплати до заробітної плати працівникам, що задіяні безпосередньо до надання медичної допомоги хворим на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2» доплати здійснюватимуть з бюджету Сумської міської ОТГ, у тому числі – за рахунок економії фонду оплати праці працівників апарату та виконавчих органів міськради.

Кошти виплачуватимуть працівникам шести медичних закладів Сум, а саме: КНП «Дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди», КНП «Клінічна лікарня № 4», КНП «Клінічна лікарня № 5», КНП «Центральна міська клінічна лікарня», КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 1», та КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 2».

Доплата встановлюється лікарям, у тому числі, лікарям-консультантам, медичним сестрам, молодшим медичним сестрам, лаборантам, фельдшер-лаборантам, рентген-лаборантам та біологам.

У відповідності до рішення виконкому, лікарі отримуватимуть 10 тис. грн. на місяць, медичні сестри – 7 тис. грн. на місяць, молодші медичні сестри, за умови перебування у закладі охорони здоров’я більше п’яти пацієнтів на час надання медичної допомоги – 7 тис. грн. на місяць.

Забезпечити ведення обліку робочого часу медпрацівників, які задіяні у лікуванні пацієнтів, хворих на COVID-19, мають керівники закладів охорони здоров’я.

Також доплати передбачені лікарям-консультантам та іншим медпрацівникам, які можуть бути залучені до лікування хворих на коронавірус. Їм доплачуватимуть за фактичний час роботи з пацієнтом. Це стосується і лікарів, медичних сестер, лаборантів та фельдшерів-лаборантів, задіяних в наданні первинної медичної допомоги.